Ştiri locale

90 de cazuri active COVID-19 în judeţul Covasna, dintre care doar 52 de persoane internate

Din comunicatul zilnic al Prefecturii Covasna privind situaţia din judeţ privind evoluţia pandemiei COVID-19, aflăm că la această dată în judeţ sunt 90 de cazuri active de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din cele 397 de persoane confirmate în total de la începutul pandemiei, 298 s-au vindecat, iar 9 au decedat.

De asemenea, din acelaşi comunicat aflăm că 52 de pacienți covăsneni bolnavi de COVID-19 sunt internaţi în spitale din Sfântu Gheorghe şi Braşov. Printr-un calcul simplu, rezultă că alte 38 de persoane cu COVID-19 sunt izolate la domiciliu. Sau cel puţin ar trebui să fie, pentru că de controlat nu ştim cine şi cum îi controlează dacă respectă măsurile obligatorii în asemenea cazuri.

Publicitate

Redăm mai jos comunicatul Prefecturii Covasna:

Până astăzi, 25 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 397 de persoane ( 11 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 298 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 25 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe și Brașov, un număr de 52 de pacienți bolnavi de COVID-19.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 8245 de teste, la care se adaugă alte 6105 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 4 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2. Nu au fost efectuate externări din spital în ultimele 24 de ore.

La această dată, 187 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar o persoană a ieșit din autoizolare.

Echipaje mixte constituite cu efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală și ANSVA, au continuat misiunile în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate un nr. de 5 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 83 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală(purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

În executarea misiunilor au fost utilizate 31 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  130 de persoane. S-au verificat 78 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, cu 84 de obiective/locații verificate.

Cu ocazia acestor activități au fost identificate 10 persoane care nu au respectat prevederile legale de natură economică, motiv pentru care au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, care au însumat 40.000 de lei.

De asemenea, în temeiul Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în sumă cumulată de 1400 de lei.

Publicitate
banner we radio