Ştiri locale

9 școli covăsnene au trecut la catalogul electronic

Ministerul Educației a publicat o listă a unităților de învățământ din țară care au decis să renunțe, începând cu anul școlar 2022-2023, la catalogul clasic în format fizic. Printre acestea se numără și 9 școli și licee din județul Covasna, majoritatea din Sfântu Gheorghe.

Astfel, Colegiul Național „Székely Mikó”,  Liceele Tehnologice „Constantin Brâncuși” și „Puskás Tivadar”, Liceul de Arte „Plugor Sándor”, și Școlile Gimnaziale „Gödri Ferenc”, „Váradi József” și „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, respectiv Școlile Gimnaziale „Tatrangi Sándor” din Ozun și „Romulus Cioflec“ din Araci vor utiliza din acest an școlar catalogul electronic dar și formate noi de carnete pentru elevi.

Publicitate

„Generalizarea treptată a sistemelor de management digital al unităților de învățământ va permite și un acces transparent la date și implicit luarea unor decizii bazate pe date reale si actuale”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

La nivel național, 742 de unități de învățământ au decis să renunțe la catalogul clasic (lista, AICI), iar Ministerul Educației încurajează în continuare unitățile de învățământ să folosească platformele existente pe piață și să renunțe la folosirea documentelor în format fizic.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio