Ştiri locale

9 scări de bloc din Sfântu Gheorghe vor beneficia de programul de reamenajare a spațiilor verzi lansat de Primărie

Nouă scări de bloc din Sfântu Gheorghe vor beneficia anul viitor de programul multianual de reamenajare a spațiilor verzi din zonele rezidențiale ale orașului, pe care Primăria l-a lansat la finalul lunii iulie.

În urma apelului făcut de autoritățile locale, 6 asociații de proprietari au depus cereri prin care solicitau crearea unor spații de odihnă cu plante cățărătoare, zone cu bănci și umbră, sau echipamente de irigare și spații pentru depozitarea bicicletelor în zonele verzi dintre blocuri. În urma evaluării făcute de comisia tehnică a programului, au fost selectate 5 asociații de proprietari cu 9 scări de bloc, urmând ca o echipă de arhitecți peisagiști să reproiecteze zonele verzi din cartierele respective.

Publicitate

Construcția planurilor va începe în primăvara anului viitor iar bugetul alocat este de 1 milion de lei

„Șase asociații de locuințe cu 8 scări de bloc au aplicat pentru acest apel, cu intenția de a transforma aproximativ 2.897 de metri pătrați de spațiu verde, iar Comisia a evaluat cererile depuse. În urma discuțiilor cu asociațiile, suprafețele identificate pentru conversie au fost extinse și mai mult, iar Comisia tehnică a aprobat conversia unui total de 3.023,75 mp de spațiu verde în 9 scări de bloc din 5 asociații. O cerere a fost respinsă deoarece amplasamentul și scara nu erau acoperite de spații verzi. Arhitecții peisagiști au început deja să identifice și să studieze zonele, iar următorul pas va fi elaborarea unor planuri bazate pe nevoile exprimate de locuitori, care vor fi prezentate locuitorilor în cauză”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Lucrările de înverzire a spațiilor din jurul blocurilor și planurile aferente, întocmite de arhitecți peisagiști, sunt finanțate de Municipalitate, bugetul pentru acest an fiind de 1 milion de lei, iar costurile de întreținere și de conservare a spațiilor transformate vor fi ulterior suportate de asociațiile de proprietari.

Printre altele, asociațiile au putut depune cereri pentru echipamente de irigare, foișoare, alei, adăposturi și zone de discuții, condiția fiind eliminarea completă a amenajării existente, cu acordul a două treimi dintre locatari. Termenul limită până la care au putut fi depune cereri în acest sens a fost 16 august.

Potrivit inițiatorilor, scopul programului este de a crește numărul și estetica spațiilor verzi dintre blocuri, îmbunătățind astfel confortul locuitorilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio