Ştiri locale

9 restaurante din Sfântu Gheorghe participă la „Joia gurmanzilor”. Lista completă a ofertelor

Nouă restaurante din Sfântu Gheorghe şi-au anunţat participarea la cea de a X-a ediţie a evenimentului gastronomic „Joia gurmanzilor”, organizat în fiecare an înaintea Paştelui, şi care în acest an se va desfăşura pe data de 7 martie.

Clienţii vor fi aşteptaţi cu reduceri de 50% la meniurile a-la-carte, sau cu bufete suedeze unde vor putea mânca oricât pentru 32 lei. Reducerile nu se vor aplica, în schimb, băuturilor.

Publicitate

„Există un parteneriat de mai mulţi ani între Asociaţia Unităţilor de Alimentaţie Publică din Sfântu Gheorghe şi Asociaţia de Turism a Consiliului Judeţean Covasna. Asociaţia SVESZ organizează de mai mulţi ani „Joia gurmanzilor”, iar de anul trecut suntem şi noi parteneri. Vor fi mâncăruri specifice fiecărui restaurant, la preţuri mult mai avantajoase şi credem că este o ocazie bună pentru locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe, pentru turiştii cazaţi la hotelurile şi pensiunile din zonă şi pentru cei care vizitează oraşul nostru să descopere sau să redescopere ofertele acestor restaurante. Sperăm să putem vorbi despre un nou succes”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele CJ Covasna, Grüman Róbert.

Potrivit organizatorilor, restaurantele înscrise în la ediţia din acest an sunt Best Western Park, BigPapa, Gado, Eleven Street Food, Kolcza, Korzo Irish Pub, IndiVINO, Şugaş şi Tribel FF, care îşi vor aştepta clienţii cu meniuri special alese.

„Din experienţa anilor trecuţi, am sesizat că lumea a fost mulţumită. Îi sfătuim pe locuitorii oraşului să aleagă acele restaurante recent deschise. La ediţiile precedente am observat că unii clienţi au ales un anumit restaurant pentru masa de prânz, iar la cină s-au dus la un alt restaurant. Nu se poate spune că este un mare profit pentru restaurante, dar este o mişcare, iar clienţii care în restul zilelor poate că nu ar fi intrat într-un anumit restaurant, cu ocazia asta poate o vor face. A fost un succes şi mă bucur că am ajuns la 9 restaurante, pentru că au fost ani în care au fost mai puţine înscrise”, a declarat preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovács István, potrivit căruia, „Joia gurmanzilor” reia o tradiţie legată de postul Paştelui, înaintea căruia oamenii obişnuiau să mănânce pe săturate. 

Organizatorii au mai precizat că, la fel ca în anii trecuţi, clienţii nu vor putea rezerva mese în restaurantele înscrise la „Joia gurmanzilor”, iar reducerile nu vor fi aplicate în cazul livrărilor la domiciliu.

Reprezentanţii celor 9 restaurante înscrise au prezentat ofertele cu care îşi vor aştepta joi, 7 martie, clienţii. Potrivit acestora, Hotel BestWestern Park va pregăti un meniu special, la jumătate de preţ, care va conţine, printre altele, specialitatea restaurantului – ostropel de vită, pe care clienţii sunt aşteptaţi să îl încerce între orele 07:00 – 22:00.

Meniuri cu reducere 50% va oferi şi BigPapa Terrace, al grupului Bertis, iar gurmanzii vor putea gusta  una dintre cele două specialitatăţi ale restaurantului: costiţe de porc BBQ sau pui la rotisor, oricând între orele 08:00 şi 20:00.

Restaurantul Tribel FF, care va fi deschis în intervalul 09:00-21:00, vine în acest an cu o ofertă care cuprinde 20 de feluri de preparate calde, 3 supe/ciorbe, 5 modele de pizza şi două salate, iar clienţii vor putea alege una dintre cele două specialităţi: „Tribel Club Sandwich” sau cotlet cu sos vânătoresc.

Restaurant Şugaş îşi va aştepta clienţii între orele 12:00 şi 20:00 cu un bufet suedez, iar meniul va conţine, printre altele, gulaş unguresc, supă cremă de legume, ciorbă din carne de pasăre, friptură de porc la tavă, cordon bleu, cârnaţi de casă, tochitură a la Braşov, piept de pui cu ciuperci, sarmale şi aripioare de pui, dar şi specialitatea casei: ciolan a la Şugaş. De asemenea, de la ora 18:00, clienţii se vor putea bucura de un moment special, cu muzică live.

Gado va include toate meniurile în promoţie, iar clienţii vor beneficia de reduceri cuprinse între 10 şi 50%, în funcţie de mâncărurile alese.

La fel ca în anii precedenţi, Korzo Irish Pub va oferi specialităţile din meniu la jumătate de preţ, venind în acest an 10 feluri de mâncare, iar clienţii INdiVINO vor avea reducere 50% la toate preparatele pe care localul le va prepara în ziua respectivă. 

Pasionaţii de fast-food vor putea încerca la ediţia din acest an unul dintre cei 3 hamburgheri oferiţi de Eleven Street Food: Pulled Pork, Chicken Burger sau Burger Sicilian, la jumătate de preţ, restaurantul fiind deschis între 11:00 – 22:00.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert a mai precizat că unul dintre planurile organizatorilor este ca de anul viitor „Joia gurmanzilor” să poată fi organizată la nivel judeţean.

Publicitate
banner we radio