Ştiri locale

85 de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi la Sfântu Gheorghe până în prezent

Un număr de 85 de refugiaţi au solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru a fi cazaţi la Sfântu Gheorghe de la debutul războiului din Ucraina şi până în prezent, a declarat primarul Antal Árpád, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, toate persoanele se aflau în tranzit şi au solicitat cazare pentru câte o noapte în spaţiile puse la dispoziţie gratuit de autorităţile locale. Edilul a mai precizat că zilnic, în medie, două familii de refugiaţi solicită sprijinul autorităţilor pentru a fi cazate la Sfântu Gheorghe.

Publicitate

În Sfântu Gheorghe, de când am lansat noi acest TelVerde, refugiaţii au fost ajutaţi prin Poliţia Locală, iar în total am avut 67 de persoane venite. Înainte de a lansa acest program au fost 18 persoane, deci în total au fost 85 până acum şi fiecare a stat doar o noapte, s-au aflat în tranzit. Numărul e constant, aproape în fiecare zi vin câte două familii, cam asta este media”, a explicat primarul Antal Árpád.

În urmă cu o săptămână, Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat că, printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a decis să pună la dispoziția refugiaţilor 100 de locuri de cazare, număr care, în caz de nevoie, poate fi suplimentat.

Municipalitatea a pus la dispoziţie numărul TelVerde al Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe – 0800 800 767 – care stă non stop şi gratuit la dispoziţia celor care au nevoie de îndrumare sau informaţii despre cazarea grupurilor de refugiaţi care ar putea ajunge în zona noastră.

Șeful Poliției Locale, Hadnagy István, ne-a declarat la vremea respectivă că locuitorii din Sfântu Gheorghe care observă grupuri de refugiați, persoane care solicită sprijin, trebuie să anunțe autoritățile locale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio