Ştiri locale

8 elevi covăsneni au luat Bac-ul după contestaţii. Rata de promovare a crescut cu peste două procente

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat în județul Covasna, sesiunea august-septembrie 2022, a crescut cu 2,68% după soluționarea contestațiilor, ajungând astfel de la 33,11%, la 35,79%, potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Din totalul celor 340 de elevi înscriși la această sesiune a examenului de Bacalaureat, 299 s-au prezentat pentru susținerea probelor, iar 107 dintre aceștia au fost declarați „admis” după recorectarea lucrărilor, cu 8 mai mulți față de rezultatul inițial.

Publicitate

Rezultatele finale pe filiere, promoții, secții și licee sunt disponibile AICI

Cele mai bune rezultate au fost obținute de elevii de la filiera vocațională, unde rata de promovare a crescut de la 37,65% la 41,18%. Elevii de la liceele teoretice au promovat în procent de 36,96% după contestaţii, în creştere de la 33,70%, în timp ce la liceele tehnologice doar 31,15% dintre absolvenţi au reuşit să ia note de trecere, rata de promovare crescând de la 29,51% după contestaţii.

Pe secții, rata de promovare în rândul elevilor maghiari rămâne în continuare mai ridicată, după soluționarea contestațiilor ajungând la 37,25% (față de 34% inițial), în vreme ce la secția română procentul a rămas neschimbat – de 28,85%.

Liceele care au obținut cele mai mari procente de promovare după soluționarea contestațiilor sunt Liceul Teologic Reformat Sfântu Gheorghe (63,16%); Colegiul Național „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe (60,00%);  Liceul Teologic Reformat Târgu Secuiesc (52,94%), respectiv Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” și Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe la egalitate (50%).

La polul opus, cea mai slabă rată de promovare la această sesiune, după recorectarea lucrărilor, se înregistrează la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, unde singurul elev înscris nu a reușit să promoveze examenul. Urmează apoi Colegiului Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, unde 10 din cei 13 candidați înscriși au fost declarați „respins”, doi nu s-au prezentat, iar unul singur a obținut media necesară.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio