Ştiri locale

750 de pachete pentru familiile nevoiașe din județ, donate de două fundații caritabile din Germania

Aproximativ 750 de pachete cu daruri și ajutoare pentru familiile nevoiașe din județul Covasna au fost donate de două organizații caritabile, urmând fie distribuite în zilele următoare de membrii Rotary Club Sfântu Gheorghe și Crucea Roșie Covasna, cu sprijinul reprezentanților câtorva biserici din județ.

Pachetele, care au fost trimise din Germania, au fost donate de Organizația „Johanniter Hilfe” din Germania și Asociația „Lia” din Bicfalău, care și-au făcut un obicei de câțiva ani din a ajuta persoanele defavorizate din județ în preajma sărbătorilor.

Publicitate

„De câțiva ani buni încercăm să ajutăm familiile nevoiașe din zonă. Așa facem și în zilele următoare. Nu mai puțin de 750 de pachete sunt sortate și apoi date unor familii care garantat se vor bucura de aceste cadouri (…) Membrii clubului nostru, precum și voluntarii de la Crucea Roșie din județul Covasna și reprezentanții bisericilor istorice, se ocupă de transportul acestor pachete. Le dorim un an nou fericit și cu multe zâmbete tuturor familiilor din județ, și nu numai!”, au transmis reprezentanții Rotary Club Sfântu Gheorghe.

Rotary Sfântu Gheorghe are o istorie de peste 20 de ani în județul Covasna, fiind recunoscut pentru acțiunile caritabile de strângere de fonduri, donațiile făcute persoanelor defavorizate, comunității sau unor instituții din județ.

În urmă cu doi ani, organizația a preluat două camioane pline, conținând peste 2.000 de pachete cu daruri trimise din Germania, pe care membrii Rotary le-au distribuit ulterior familiilor nevoiașe din județ.

Pe durata pandemiei, Rotary Sfântu Gheorghe și Crucea Roșie Covasna au derulat ample campanii de ajutorare a persoanelor defavorizate, dar și de sprijinire a sistemului medical, lansând, cu sprijinul autorităților locale, proiectul „Oxigen”, care a presupus înființarea a 5 centre de supraveghere și suport, echipate cu 200 de concentratoare de oxigen.

Însă nu au fost singurele acțiuni. Printre multe altele, clădirea modulară construită în curtea Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, în care au fost tratate urgențele în rândul pacienţilor suspecţi şi diagnosticaţi cu Covid-19, a fost realizată tot cu sprijinul orgenizației, iar membrii Rotary au derulat și o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta unitatea medicală, dar și medicii de familie din județ, cu aparate de ventilație mecanică, monitoare pentru pacienți, teste rapide, măști FFP 3 și măști chirurgicale, combinezoane de protecție și soluții de dezinfectare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio