Ştiri locale

75 de pacienţi cu COVID-19 internaţi la Sfântu Gheorghe. Secţia ATI, în continuare plină

Numărul cazurilor COVID-19 tratate la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe este în creştere faţă de săptămâna trecută, în prezent fiind internaţi în diferite secţii ale unităţii medicale un număr de 75 de pacienţi (faţă de 65 săptămâna trecută).

Pe lângă aceştia, alţi 13 pacienţi, printre care şi un copil sub 9 ani, sunt internaţi cu suspiciune de infectare.

Publicitate

La secţia de Terapie Intensivă toate paturile sunt ocupate, în prezent fiind internaţi în stare critică 10 pacienţi bolnavi de COVID-19, dintre care 4 sunt intubaţi, dar şi un pacient suspect de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, aflat în stare critică.

Conducerea Spitalului a transmis că dintre pacienţii testaţi pozitiv, 56 sunt în prezent internaţi sub tratament la secția de Infecțioase Covid, printre aceştia numărându-se şi copilul cu vârsta sub 9 ani, toţi având stări de sănătate moderate şi alterate. 
De asemenea, un pacient testat pozitiv se află internat pe sectia Nefrologie, iar 8 sunt în prezent la secţia de Chirurgie Covid.

„Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: 6 chirurgie (un pacient din județul Covasna, 5 pacienţi din județul Brașov), 2 ortopedie (un pacient din județul Covasna, un pacient din județul Brașov). La Terapie Intensivă se află un număr de 11 pacienți dintre care: un caz de suspect covid în stare critică, 6 pacienți cu Covid-19 în stare critică și 4 pacienţi cu Covid-19 în stare critică şi intubaţi”, transmite conducerea Spitalului.

Potrivit aceleiaşi surse, 7 dintre pacienţii internaţi în unitatea medicală au fost testaţi pozitiv Covid-19 deşi le fusese administrată prima doză de vaccin.

Săptămâna trecută, directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas a explicat că este nevoie de ambele doze de vaccin pentru ca organismul să dezvolte anticorpi şi să lupte împotriva virusului.

În perioada 31 martie – 7 aprilie, din Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe au fost externate 50 de persoane care anterior au avut diagnosticul Covid-19.

Tot în această perioadă au fost înregistrate 12 decese asociate infectiei cu virusul SARS-CoV-2, la pacienți cu vârste cuprinse între 40 și 85 de ani.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio