Ştiri locale

70% din bugetul municipiului Târgu Secuiesc destinat dezvoltării

Municipiul Târgu Secuiesc va avea în acest an un buget de peste 164 de milioane de lei, iar aproape 70% din această sumă va fi alocată dezvoltării, a informat, luni, Primăria.

Reprezentanţii autorităţillor locale au menţionat că este un “buget substanţial”, precizând că majoritatea banilor provin din fonduri europene şi din finanţări guvernamentale specifice.

„Bugetul pe 2024 pentru Târgu Secuiesc a crescut de la 119,4 milioane de lei anul trecut la 164,8 milioane de lei în acest an. Din suma record, 70% (114,4 milioane de lei) este destinată dezvoltării şi 30% (50,4 milioane de lei) pentru funcţionare. Veniturile oraşului sunt formate din patru surse principale: venituri proprii de 43,7 milioane de lei, fonduri europene de 49 de milioane de lei, 68,4 milioane de lei de la bugetul de stat şi restul din restanţele de anul trecut”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

Potrivit sursei citate, în bugetul anului 2024 au fost prevăzute 66,4 milioane de lei pentru lucrări publice şi dezvoltare, 31,1 milioane de lei pentru învăţământ, 14,7 milioane de lei pentru reţele de drumuri, 14,1 milioane de lei pentru artă, cultură şi sport, 13,6 milioane de lei pentru administraţia locală şi peste 20 de milioane de lei pentru domeniul social, sănătate şi mediu.

Pe lista investiţiilor ce vor fi realizare din fonduri europene figurează, printre altele, renovarea energetică a clădirii Primăriei, achiziţionarea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea deşeurilor, construirea locuinţe pentru tineri, precum şi locuinţe de serviciu pentru specialişti din sănătate şi învăţământ, construirea unei creşe şi a unei grădiniţe cu program prelungit, precum şi realizarea mai multor piste pentru biciclete.

Fondurile asigurate de Guvernul României prin programele Anghel Saligny, CNI, AFM, PNDL vor fi utilizate pentru verificarea bazinului de înot, pentru creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public, pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, pentru înfiinţarea, extinderea şi modernizarea reţelei inteligente de distribuţie a gazelor naturale în municipiul Târgu Secuiesc şi în satul aparţinător Lunga, precum şi pentru modernizarea mai multor străzi. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio