Ştiri locale

70 din 70. Toţi candidaţii pentru posturile de directori de şcoli din judeţul Covasna au trecut de proba interviului

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat lista (AICI) cu rezultatele concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ covăsnene, la care s-au înscris inițial 102 candidați, însă în etapa interviului au mai ajuns doar 70.

Conducerea Inspectoratului a transmis că în județul Covasna au fost scoase la concurs 79 de funcții de director și 38 de funcții de director adjunct. Din cei 102 candidați admiși după etapa de verificare a documentelor de înscriere, 98 s-au prezentat la proba scrisă care a avut loc în data 15 octombrie, iar dintre aceștia din urmă au promovat 74.

Publicitate

Cu toate acestea, în proba interviului au mai ajuns doar 70 de candidați.

„În perioada 21 octombrie – 1 noiembrie 2021 au fost înregistrate în aplicația informatică opțiunile candidaților pentru funcții/ unități de învățământ. Tot în această perioadă, candidații au avut obligativitatea de a încărca în aplicație avizele specifice în conformitate cu Metodologia în vigoare. Au fost înregistrate 81 de opțiuni din partea celor 74 de candidați admiși la proba scrisă a concursului. După verificarea avizelor, s-a constatat că trei candidați nu au încărcat documentele justificative corespunzătoare privind îndeplinirea condițiilor specifice. Acești candidați nu au fost programați pentru proba de interviu. În consecință, pentru proba de interviu au fost programați 71 de candidați, dintre care, 4 candidați s-au retras (unul s-a retras din concurs și 3 au renunțat la susținerea probei de interviu pentru unele funcții pentru care au optat)”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre.

Doar 52 de posturi de directori din cele 79 disponibile au fost ocupate

Potrivit acestuia, din totalul posturilor de directori scoase la concurs pentru cele 79 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Covasna, au fost ocupate doar 52. Toți candidații care au susținut proba interviului au obținut note de peste 7 (nota minimă necesară pentru promovarea concursului).

„S-a optat pentru ocuparea a 52 de funcții de director, astfel au fost constituite 52 comisii de evaluare a probei de interviu pentru 52 de unități de învățământ. Toți cei 70 de candidați care au participat la proba de interviu au obținut note mai mari decât 7,00. În data de 13 decembrie, candidații care au obținut minim nota 7,00 atât la proba scrisă cât și la proba de interviu trebuiau să își exprime opțiunea pentru ocuparea uneia dintre funcțiile pentru care au optat anterior. În județul Covasna, în această situație se află un singur candidat care a optat și a fost declarat admis pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct”, a mai transmis inspectorul școlar general.

După validare, rezultatele finale vor fi afișate în data de 17 decembrie pe site-ul și la sediul IȘJ Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio