Ştiri

7 milioane de cozonaci, scoși la vânzare în următoarea perioadă

Patiserii români pun pe piață, anul acesta, cantități record de pască – aproximativ 5 milioane de bucăți.

Prețurile pentru desertul tradițional de Paști ajung la 50 de lei pe kilogram, în funcție de umplutură.

Publicitate

Patiserii pregătesc pentru sărbătorile pascale peste 7 milioane de bucăţi de cozonac, o cantitate aproape similară cu cea pe care o pun pe piață și de Crăciun, afirmă Aurel Popescu, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit.

„În această săptămână vrem să ieșim pe piață cu aproximativ 7 milioane de cozonaci și aproape 5 milioane de pască.  Pentru pască sunt cifre record.  Prețurile pornesc de la 7-8 lei bucata de cozonac și ajung până la 40-50 de lei kilogramul de cozonac. La pască, aceleași prețuri ca și anul trecut:  de la 10 lei până la 25-30 de lei bucata de pască”.

„Este o bucurie pentru noi, pot să spun, faptul că oamenii preferă cozonacul românesc pentru că este pe gustul și cu aroma specific românească a produselor noastre. În privința cozonacului, chiar dacă am ieșit cu sortimente noi, are cea mai mare căutare cozonacul cu umplutură cu nucă”, afirmă, la Europa FM, Aurel Popescu.

Cel mai căutat cozonac este cel cu umplutură de nucă.

O parte din cozonacii copți în această perioadă pleacă și către export, în țările unde sunt comunități mari de români: în Italia, Spania, Canada, Stele Unite, dar și în Germania, țări unde ajung peste 200.000 de cozonaci tradiționali românești.

Publicitate
banner we radio