Ştiri

7 lucruri pe care nu trebuie să le faci publice pe Facebook

Cum te-ar putea afecta fotografiile cu bijuteriile scumpe pe care le ai sau check-in-urile în destinaţii exotice? Aceste mici detalii la care nu ne gândim atunci când facem o postare pe reţelele de socializare ar putea atrage tot felul de infractori.

Reţelele de socializare nu sunt doar locuri virtuale unde putem comunica cu alte persoane, ci sunt şi surse de informaţii pentru infractori. Poliţiştii ne recomandă să fim atenţi la lucrurile pe care le postăm pe reţelele de socializare, pentru a nu atrage probleme cu fotografii, check in-uri sau alte tipuri de postări.

Publicitate

Alături de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud am realizat o listă cu 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci publice pe reţelele de socializare:

– Nu permiteţi celor care nu sunt în lista dumneavoastră de prieteni să vadă fotografiile şi postările dumneavoastră.

– Nu postaţi pe reţeaua de socializare fotografii din care să reiasă că deţineţi bani, bijuterii sau alte bunuri de valoare.

– Atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, evitaţi să faceţi acest lucru public pe reţelele de socializare.

– Dacă găsiţi documente de identitate, cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere, predaţi-le la poliţie, nu postaţi fotografii cu acestea pe reţelele de socializare, pentru că practic faceţi publice datele cu caracter personal ale posesorilor.

– Evitaţi să acceptaţi cererile de prietenie sau să socializaţi cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu le dezvăluiţi date despre dumneavoastră în mediul online.

– Nu oferiţi userul şi parola de la contul de Facebook persoanelor pe care nu le cunoaşteţi foarte bine.

– Dacă aveţi copii minori, asiguraţi-vă că cunoaşteţi parolele de acces ale acestora la reţelele de socializare şi fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care le întreţin. Printre prieteni s-ar putea ascunde pedofili, hoţi sau „specialişti” în înşelătorii.

Publicitate
banner we radio