Ştiri

64 de cazuri de rujeolă la Braşov. La Spitalul de Boli Infecţioase se pregătesc saloane pentru noi cazuri

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, dr. Ramona Ionescu, a anunţat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă organizată de prefectul judeţului, Marian Rasaliu, că la unitatea medicală pe care o conduce au fost internaţi 64 de copii cu rujeolă şi se aşteaptă la creşterea numărului acestora. De altfel, ea nu exclude să apară noi cazuri, motiv pentru care, miercuri dimineaţă s-a luat decizia externării mai multor pacienţi care au fost internaţi cu suspiciunea de meningită, urmând ca saloanele să fie dezinfectate şi pregătite pentru a primi cazurile de rujeolă.

Sunt mulţi sugari. Au fost internaţi şi copii vaccinaţi, dar acestora li s-au aplicat dozele de puţin timp şi nu a fost suficient timp pentru a se forma anticorpii. Pacienţii provin din Braşov şi localităţile limitrofe”, a precizat Ionescu.

Publicitate

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Claudia Bularca, a făcut un apel către părinţi să îşi vaccineze copiii. „În urmă cu o lună au fost distribuite medicilor de familie aproximativ 3.800 de doze, iar recent am mai primit 200 de doze. Avem suficiente vaccinuri”, a precizat Bularca.

Publicitate
banner we radio