Ştiri locale

600 de angajaţi din primării şi Consiliul Judeţean Covasna vor fi marţi în grevă generală

Aproape 600 de angajaţi din administraţia publică locală din judeţul Covasna vor fi, marţi, în grevă generală timp de o oră.

Liderul Sindicatului \’Nova Vita\’, Ferencz Tibor Lajos, a declarat luni că angajaţii Consiliului Judeţean, ai primăriilor Sfântu Gheorghe, Baraolt, Covasna şi Întorsura Buzăului, precum şi ai altor 14 administraţii locale din mediul rural, afiliaţi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, nu vor lucra marţi, în prima oră de la începerea programului, protestând în acest fel faţă de nivelul mic de salarizare, neacordarea tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă.

Publicitate

Ferencz Tibor a menţionat că, la ora actuală, aproape jumătate dintre angajaţii acestor instituţii au salarii foarte mici, la nivelul celui minim pe economie, iar între salariaţii administraţiei locale şi cei din administraţia centrală există un decalaj nejustificat de mare.

\’În ultimii 26 de ani administraţia locală a fost lăsată pe ultimul loc (…), suntem consideraţi, cum s-ar spune, ultima pingea la cizmă, suntem cea mai defavorizată categorie de bugetari\’, a declarat liderul sindical.

Potrivit acestuia, guvernanţii nu au luat în considerare nenumăratele adrese trimise şi au \’mimat\’ dialogul social, dovedind în acest fel că nu sunt interesaţi să rezolve revendicările angajaţilor din administraţia locală.

Ferencz Tibor a menţionat că principalele revendicări sunt mărirea salariilor cu 25%, acordarea normei de hrană şi a voucherelor de vacanţă, iar dacă acestea nu vor fi soluţionate nici după această acţiune, atunci pe 12 iulie va fi organizată o grevă generală de o zi, iar ulterior vor fi strânse semnături pentru organizarea unei greve generale pe timp nelimitat începând cu data de 19 iulie.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio