Ştiri locale

60 de voluntari au plantat 10.000 de puieţi sâmbătă la Zălan

Aproximativ 60 de voluntari, printre care localnici, profesori și studenți de la Silvicultură din cadrul Universității Sapientia, jandarmi, dar și membri E.ON România, au luat parte sâmbătă la o acțiune de plantare a 10.000 de puieți de stejar și arțar pe o parcelă de 2 hectare în apropierea satului Zălan. Acțiunea a fost organizată de Asociația Vinca Minor, în parteneriat cu Primăria Bodoc și Composesoratul Zălan, cu scopul de a promova dezvoltarea durabilă și educarea eco-civilă a populaţiei. Potrivit organizatorilor, acțiunea de sâmbătă reprezintă „primul pas al unui proces lung, axat pe viitor”.

„Bucurie și gratitudine! Numai prin aceste două cuvinte vă putem reda ce simțim după ziua de sâmbătă. Am avut o zi cu soare, voluntari puși pe treabă, îndrumare profesionistă și vă putem spune că tot terenul este sădit cu puieți de stejar și arțar! Ni s-au alăturat voluntari localnici și din zonă, familii cu copii, o echipă numeroasă din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, precum și voluntarii E.on România, sponsorul acțiunii. O suprafață de aproximativ 1,5 hectare a fost plantată de către cei șaizeci de voluntari. De sădirea puieților rămași se va ocupa Composesoratul Zălan. Le mulțumim profesorilor și studenților din cadrul Universității a Sapientia EMTE Sfântu Gheorghe, secția Silvicultură! Instrucțiunile clare și profesionalismul lor ne-a ajutat enorm (…) În loc să spunem că zarurile sunt aruncate, vă spunem că s-a făcut primul pas al unui proces lung, axat pe viitor. Să avem parte acum și în continuare de oameni devotați, de vreme favorabilă, de orice fel de sprijin pentru ca să putem lăsa moștenire o adevărată pădure generațiilor viitoare!”, au transmis reprezentanții Asociației Vinca Minor.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Jandarmeriei Covasna au transmis că speră că prin puterea exemplului vor putea determina cât mai multe persoane să participe la acțiuni similare.

„Cu fiecare copac plantat, contribuim la prelungirea vieții pe pământ. Cu această convingere am pornit spre zona Zălan unde am participat la prima acțiune de plantare de copaci din acest an (…) Pentru a ne bucura de aer curat și de un mediu sănătos, avem cu toții datoria să protejăm natura și să contribuim la conservarea și dezvoltarea pădurilor noastre. Credem în puterea exemplului și sperăm că, prin acțiunile noastre, vom determina cât mai mulți cetățeni să participe la acțiuni similare. Le mulțumim colegilor pentru disponibilitate și prezență și felicităm organizatorii pentru inițiativa acestei campanii”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Covasna.

Potrivit acestora, acțiunea marchează începutul activităților desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna în contextul sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio