urgenţe medicale
Ştiri locale

580 de pacienţi la Urgenţa Spitalului Judeţean în ultima săptămână

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 4-11 ianuarie 2016, s-au prezentat un număr de 580 de pacienți. În 201 cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 36 (14 cazuri au necesitat internare – două pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 59 (17 internați – doi pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 42 (12 internați); Urgenţe de medicină internă: 191 (29 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 99 (la secția pediatrie un total de 102 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 42 (10 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 32 (22 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 79 (din care în 20 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 12 nașteri, 5 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

Publicitate

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD a Spitalului s-au prezentat două victime de accidente rutiere, una necesitând internare la secția ortopedie.

Un număr total de 7 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și nici una nu a necesitat internare.

Șase persoane au ajuns secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

Săptămâna trecută specialiștii din cadrul secției urgențe au înregistrat un singur caz de tentativă de suicid, intoxicație cu medicamente. Femeia de 52 de ani a fost internată la psihiatrie.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
Publicitate
banner we radio