urgenţe medicale
Ştiri locale

580 de pacienţi s-au prezentat la Urgenţe în ultima săptămână

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 24 ianuarie – 1 februarie s-au prezentat un număr de 580 de pacienți. În 209 cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 32 (13 cazuri au necesitat internare – unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 51 (18 internați – un pacient pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 37 (14 internați); Urgenţe de medicină internă: 189 (31 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 107 (la secția pediatrie un total de 93 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 47 (9 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 40 (30 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 77 (din care în 12 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 19 de nașteri, 10 fete, respectiv 9 băieți au venit pe lume.

Publicitate

În perioada de referință la secția UPU­SMURD a Spitalului s-au prezentat trei victime de accidente rutiere. Două au necesitat internare, o femeie de 21 de ani, respectiv un bărbat de 27 de ani. Ambii au fost primiți la ortopedie. Menționăm că bărbatul a ajuns la secția urgențe în stare de ebrietate.

Un număr total de 11 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și nici una nu a necesitat internare.

Trei persoane s-au prezentat în ultimele 168 de ore la secția urgențe cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio