Ştiri locale

58 de brazi de Crăciun, confiscaţi de poliţişti de la o firmă din Sfântu Gheorghe

În data de 12 decembrie, între orele 11:00 – 16:00, lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice în colaborare cu personal silvic din cadrul Direcţiei Silvice Covasna, au organizat şi executat o acţiune pe raza mun. Sf. Gheorghe pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională prevăzute de legislaţia în vigoare din domeniul silvic, ocazie cu care a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 – modificată şi au fost confiscaţi 58 pomi de Crăciun specia brad în valoare de 1.315 lei.

În fapt, la data de 12 decembrie în jurul orei 12:00, într-un spaţiu comercial din mun. Sf. Gheorghe, au fost identificaţi 58 pomi de Crăciun specia brad deţinuţi de societatea în cauză, fără documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor cu privire la legalitatea provenienţei acestora şi fără avize de însoţire a materialelor lemnoase valabile, prevăzute de legislaţia în vigoare.

Publicitate

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 171/2010 – mod. şi  s-a luat măsura confiscării celor 58 pomi de Crăciun specia brad în valoare de 1.315 lei.

(IPJ Covasna)

Foto arhiva

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio