Ştiri locale

53 de tone de sticlă colectate la Sfântu Gheorghe în weekendul trecut

Campania de colectare a sticlei de la Sfântu Gheorghe de la sfârșitul săptămânii trecute a fost din nou un succes: de această dată au fost colectate 53.031 kg de sticlă de la 939 de persoane care au predat aceste deşeuri reciclabile.

„Trebuie să organizăm colectarea sticlei de 3 ori pe an, pentru că vedem că mult mai puțină sticlă ajunge la deșeurile mixte. Deșeurile amestecate costă din ce în ce mai mulți bani pe termen lung, iar TEGA trebuie să plătească din ce în ce mai mult pentru fiecare tonă de deșeuri. Vrem să oprim ca sticlele pentru băuturi și borcane să ajungă la groapa de gunoi, atât pentru că este costisitor, cât și pentru că aceste materiale pot fi reciclate. Ne bucurăm că oamenii sunt interesați de această campanie și încercăm să-i motivăm: atât berea, cât și apa minerală sunt populare”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

În 2023, la prima colectare de sticle din Sfântu Gheorghe s-au strâns 89.711 kg de sticlă, iar la a doua colectare 53.031 kg. Potrivit oficialilor TEGA, cantitatea mai mică nu reprezintă o problemă și poate fi explicată prin faptul că oamenii se pregătesc pentru astfel de acțiuni, iar la prima colectare au predat sticlele pe care le-au acumulat timp de 6 luni – ceea ce înseamnă, evident, o cantitate mai mare.

Parcarea de lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati”, zona de lângă Penny Market, vechea fabrică de pâine din strada Kós Károly, vizavi de stația de autobuz din strada Gării, parcarea din Piața Calvin şi depozitul de deșeuri din strada Energiei sunt locațiile obişnuite pentru colectarea sticlelor, iar pe 30 iunie, punctul de la fosta fabrică de pâine a colectat cele mai multe sticle, 6.770 kg, în timp ce pe 1 iulie, la gară a fost cea mai mare cantitate, cu un total de 6.960 kg.

Berea a fost în continuare cea mai populară, cu 8.418 doze predate, fiind luaţi acasă și 2.175 de litri de apă minerală.

Următoarea acţiune de colectare de sticle va avea loc în prima parte a toamnei, iar în mediul rural, colectarea sticlelor continuă odată cu colectarea deşeurilor, programul fiind disponibil pe www.tega.ro.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio