Ştiri locale

50 de saci plini cu gunoaie adunați de voluntari din pârâul Covasna: vas de toaletă, piese dintr-un aspirator, haine, țevi și cabluri aruncate în natură

Voluntarii asociațiilor de tineret HÁRIT și FIKOSZ au organizat, miercuri, o amplă acțiune de ecologizare și conștientizare cu privire la importanța apei potabile, intitulată „Apă curată”. Aproximativ 50 de voluntari s-au implicat în curățarea malurilor pârâului Covasna, fiind adunați, în final, 50 de saci cu deșeuri, iar printre gunoaiele descoperite s-au numărat inclusiv un vas de toaletă, haine, piese dintr-un aspirator, țevi și cabluri.

În cadrul acțiunii, tinerii le-au distribuit trecătorilor sticle cu apă, iar ulterior au organizat și o dezbatere pe tema importanței apei potabile în Covasna.

„În timpul curățeniei, fiecare participant a pescuit câte un sac de gunoi din pârâu, dar tinerii au găsit și obiecte mai mari: un vas de toaletă, haine, un bidon de benzină, piese de aspirator, o țeavă de coș de fum și cabluri. Experiența participanților a arătat că mai multe zone trebuie curățate, deoarece există multe deșeuri în albia râului și în apă, ceea ce reduce și randamentul apei. După desfășurarea acțiunii de curățenie, tinerii au distribuit trecătorilor din oraș apă potabilă îmbuteliată de Gospodăria Comunală și au conștientizat importanța accesului la apă potabilă curată, lucru care nu se întâmplă în multe locuri din lume. Este important să avem grijă de apă, deoarece contaminarea și utilizarea excesivă pot reduce semnificativ randamentul”, a declarant Solymosi Ákos, organizatorul principal al evenimentului.

Evenimentul s-a încheiat cu o dezbatere la care a luat parte directorul operatorului regional Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila, care a vorbit despre rețeaua de apă a județului Covasna și diferitele programe organizate pentru elevi.

Potrivit organizatorilor, astfel de acțiuni vor fi organizate și în viitor, pentru ecologizarea pâraielor și râurilor din județ.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio