Info Trafic

50 de pietoni amendaţi în doar trei zile în judeţul Covasna

 

Printre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Covasna este siguranța traficului pe drumurile publice, activitatea desfășurată pe acest segment având drept scop salvarea de vieți prin reducerea numărului de accidente și disciplinarea participanților la trafic în sensul adoptării unei conduite preventive și a respectării normelor legale privind circulația rutieră.

Astfel, în perioada 13-15 noiembrie, polițiștii au acționat la nivelul întregului județ pentru reducerea riscului rutier. În cele trei zile s-a acționat pentru prevenirea producerii de accidente pe fondul nerespectării normelor privind circulația pietonilor, sau acordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor care au acest drept.

Publicitate

În urma activităților desfășurate au fost constatate 162 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice, pentru care au fost aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 50 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri ale pietonilor, respectiv traversare neregulamentară sau deplasare neregulamentară pe partea carosabilă.

Recomandări de la polițiști:

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să adopte o manieră prudentă de conducere, cu respectarea regulilor de circulație.

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre, mai ales la depășire ori la schimbarea direcției de mers și semnalizați din timp intenția dumneavoastră, astfel încât ceilalți participanți la trafic să vă observe.

Pentru a fi vizibili, folosiți luminile de întâlnire, iar dacă situația o impune, folosiți și luminile de ceață.

Pentru un plus de siguranță, măriți distanța între autovehiculele aflate în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță, în caz de nevoie.

Luând în considerare faptul că abaterile comise de pietoni și bicicliști se află, potrivit statisticilor înregistrate la nivel județean, în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii le atrag și acestora atenția să respecte prevederile legale atunci când circulă pe drumurile publice.

Statisticile Inspectoratului de Poliție Județean Covasna relevă că numărul accidentelor grave a scăzut cu 16% față de anul trecut. De la începutul anului, pe raza județului nostru au fost înregistrate 59 de accidente grave, soldate cu 12 persoane decedate, 58 răniți grav și 25 răniți ușor. De menționat este faptul că se înregistrează scăderi nu doar la numărul accidentelor grave, ci și la ceilalți indicatori, semn că acțiunile polițiștilor covăsneni contribuie semnificativ la creșterea gradului de siguranță rutieră.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio