Ştiri locale

50 de elevi covăsneni rămaşi nerepartizaţi la liceu

Sâmbătă au fost publicate rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat, acestea putând fi consultate de absolvenții claselor a VIII-a atât pe site-ul admitere.edu.ro, cât și la avizierele liceelor.

În judeţul Covasna, 50 de elevi au rămas nerepartizați în această etapă întrucât nu au completat suficiente opţiuni, a transmis conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna.

Publicitate

Un număr de 821 de elevi din totalul celorcu opțiuni completate și alţi 203 în clasele vocaționale au fost repartizați pe cele 1.076 locuri aprobate (43 de clase liceale). Pentru a nu-şi pierde locurile, până în data de 28 iulieaceştia trebuie să transmită sau să depună dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În ceea ce priveşte elevii care nu au fost repartizaţi într-o clasă de liceu în prima etapă, conducerea IŞJ Covasna atrage atenţia că aceştia pot intra în a doua etapă de repartizare computerizată pe locurile rămase libere.

Astfel, în perioada 29 iulie – 5 august candidaţii îţi pot completa opțiunile în fișele de înscriere, alături de elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapă, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere la termen, respectiv alături de candidații care au susținut Evaluarea Națională dar nu au participat în prima etapă de admitere.

Completarea opțiunilor se face fie la sediul ISJ Covasna (Biroul 22), fie online, prin transmiterea formularului electronic la adresa de e-mail: bartokenikoanna@isj.educv.ro.

„Pentru această etapă sunt disponibile 43 de locuri la secția română și 9 locuri la secția maghiară – profil vocațional (arte). Locurile disponibile la secția română sunt la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe – profil „Științele naturii” (9 locuri), Liceul tehnologic „Constanti Brâncuși” Sfântu Gheorghe – „Turism și alimentație” (16 locuri), Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului – „Electronică automatizări” (9 locuri), Liceul „Korosi Csoma Sandor” Covasna – „Științe ale naturii” (9 locuri). La secția maghiară cele 9 locuri disponibile sunt la Liceul de Arte „Plugor Sandor” Sfantu Gheorghe – clasa de arte vizuale”, transmite conducerea IŞJ Covasna, care mai precizează că repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august.

Cele mai mari note de admitere în acest an au fost obţinute de 13 elevi din clasa de Matematică-Informatică a Colegiului Naţional „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, care au avut note cuprinse între 8,76 şi 9,80.

Şi cea mai bună clasă de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a fost tot cea de Matematică-Informatică, cu note cuprinse între 8,10 şi 9,60.

Ultima medie de admitere pe judeţ a fost 2,99 – clasa de Agricultură de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului.

Peste 400 de locuri ocupate de elevii romi şi de cei cu cerinţe educaţionale speciale

În învățământul profesional și profesional special au fost aprobate 700 de locuri, în 28 de clase, care includ și locurile special alocate pentru elevii romi şi cei cu cerine educaţionale speciale. Dintre acestea, 405 au fost deja ocupate.

În perioada 27-28 iulie candidaţii care se înscriu în învățământul profesional trebuie să transmită sau să depună dosarele de înscrere la secretariatele liceelor tehnologice în care au fost admişi.

Conducerea IŞJ Covasna transmite că nu mai sunt locuri libere la Liceele Economic „Berde Aron” şi Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe, în schimb, toate celelalte licee tehnologice din județ mai au locuri libere pentru a doua etapă de înscriere în învățământul profesional.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio