Ştiri locale

50 de echipaje aşteptate la Campionatul Naţional de automobilism pe pistă de la Târgu Secuiesc

Aproximativ 50 de echipaje sunt aşteptate să participe la prima etapă a Campionatului Naţional de automobilism pe pistă, care are loc pe 25 mai la Târgu Secuiesc, au anunţat reprezentanţii clubului de automobilism Richy Racing Team, organizatori ai competiţiei.

Preşedintele clubului, Ritner Bela, a declarat că Federaţia Română de Automobilism Sportiv a acordat echipei dreptul de a organiza Campionatul Naţional de automobilism pe pistă Time Attack. Competiţia se va desfăşura pe pista de go kart de la Târgu Secuiesc, va reuni la start piloţi pasionaţi de viteză din toată ţara, organizatorii preconizând că în cursa pentru titlu se vor înscrie peste 50 de sportivi.

Publicitate

Ritner Bela a prezentat piloţii cu care va concura clubul, cel mai tânăr, de doar 13 ani, Mozes Barta, urmând să fie asistat de un copilot profesionist, respectiv Cseh Vajk Imre. Preşedintele clubului a mai explicat că acest campionat se organizează pentru a doua oră, prima ediţie având loc anul trecut, iar în competiţie sunt acceptate maşini de stradă, fără echipamente speciale de siguranţă.

La rândul său, vicepreşedintele clubului, Adrian Cotfas, a punctat faptul că acest sport poate fi încadrat la categoria celor de masă, iar scopul este de a aduce iubitorii vitezei în circulaţia închisă, unde se pot exprima fără să încalce legea şi să provoace evenimente rutiere.

„Noi putem cu mâna pe inimă să spunem că acest campionat se adresează maselor, putem să-l înscriem inclusiv la capitolul sportului de masă, acesta este şi scopul lui. Scopul campionatului este de a aduce potenţialii iubitori ai vitezei, care se exprimă în circulaţia deschisă şi care pot produce evenimente, în circulaţia închisă, să le oferim posibilitatea de a măsura timpii pe care-i dezvoltă, pe care-i realizează, dar să facă lucrul acesta într-un cadru organizat, legal şi sigur”, a explicat Adrian Cotfas. El a mai adăugat că în acest fel se pot creşte şi viitorii piloţi care să participe la Campionatul Naţional de raliuri sau la Campionatul Naţional de viteză în coastă.

De altfel, clubul de automobilism Richy Racing Team din Miercurea Ciuc va organiza în toamnă un concurs de viteză pe traseu montan.

La conferinţa de presă a participat şi directorul Direcţiei Judeţene de Sport Harghita, Csiki Andrei, care s-a declarat bucuros că sportul automobilistic se revigorează în judeţ şi şi-a exprimat speranţa că titlul de campion naţional va fi câştigat de un pilot harghitean. Csiki Andrei a apreciat şi faptul că se doreşte responsabilizarea piloţilor şi pentru circulaţia deschisă.

Înainte de începerea conferinţei de presă, o parte din piloţii clubului au făcut o demonstraţie de îndemânare pe pista de patinaj viteză din Miercurea Ciuc.

Campionatul Naţional de automobilism pe pistă de la Tg Secuiesc se va finaliza în luna octombrie.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio