Ştiri locale

50.000 de lei – cea mai mare amendă dată de OPC Covasna în 2022

În cursul anului trecut, comisarii OPC Covasna au derulat 1.148 de acțiuni de control pe raza județului, cea mai mare sancțiune aplicată – 50.000 de lei – fiind în domeniul produselor nealimentare. Potrivit reprezentanților instituției, sancțiunea a fost calculată pe baza cifrei de afaceri.

„Sancțiunea a fost aplicată pentru comercializarea unor produse textile la care informațiile de pe etichetă, privind compoziția fibroasă, nu erau în concordanță cu Raportul de expertizare a laboratorului LAREX – emis pe baza prelevării de probe textile, de către comisarii CJPC Covasna”, se arată într-un răspuns la solicitarea We Radio.

Publicitate

Aceeași sursă precizează că cele mai grave abateri constatate în urma controalelor derulate în cursul anului 2022, au fost: existența la comercializare a unor produse alimentare expirate / cu data durabilității minimale depășită; nerespectarea condițiilor de depozitare; lipsa elementelor de identificare a produselor alimentare, respectiv comercializarea unor produse nealimentare periculoase.

În urma celor constatate, comisarii OPC Covasna au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare totală de 230.000 lei.

Publicitate
banner we radio