Ştiri

5 cutremure înregistrate în România în doar câteva ore. Două au fost însemnate

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a întregistrat, vineri seara, un cutremur de 3,8 pe Scara Richter. Seismul este al cincilea într-un interval de câteva ore și al doilea cu magnitudine însemnată.

Seismul a avut o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 19:38, la o adâncime de 145 de kilometri, în județul Buzău.

Publicitate

Seismul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (36 km), Râmnicu Sărat (50 km), Târgu Secuiesc (50 km), Focșani (52 km) și Buzău (61 km).

Alte patru cutremure s-au produs, vineri, în țara noastră. Primul seism a avut o magnitudine de 3,8 grade și a avut loc în zona seismică Vrancea, la ora 08:39 şi s-a produs la o adâncime de 146 de km. Al doilea s-a înregistrat în Hunedoara, al treilea în Arad, iar la 12.18 a mai fost încă unul în Hunedoara.

În cazul unui cutremur puternic în România, 75% dintre locuitorii ţării ar putea fi afectaţi, infrastructura fiind în multe zone una „critică”, iar dotările cu echipamente pentru misiuni de salvare-căutare în caz de cutremur fiind slabe sau absente, se arată în proiectul de consolidare al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Publicitate
Publicitate
banner we radio