Ştiri locale

5.000 de puieți plantați în zona Tălișoara, cu sprijinul baschetbalistelor de la Sepsi-SIC

Echipa de baschet Sepsi-SIC s-a alăturat acțiunilor de regenerare a zonelor împădurite din județ, derulate în cadrul „lunii plantării arborilor”, la inițiativa Direcției Silvice Covasna. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții clubului au transmis că s-au angajat să planteze 5.000 de puieți de paltin de munte, pe o suprafață de 1 hectar, în zona administrată de Ocolul Silvic Tălișoara.

„Echipa noastră de baschet a avut privilegiul de a participa la această inițiativă în zona Ocolului Silvic Tălișoara, la invitația Direcției Silvice Covasna. Cu inimile deschise și dorința de a contribui la protejarea mediului înconjurător, am acceptat cu bucurie să oferim ajutorul nostru în lucrările de împădurire. În cadrul acestei acțiuni, ne-am angajat să plantăm 5.000 de puieți forestieri de paltin de munte, pe o suprafață de 1 hectar. Scopul nostru a fost să susținem eforturile de conservare a naturii și de refacere a pădurilor”, au transmis reprezentanții Sepsi-SIC.

Luna plantării arborilor se desfășoară anual în perioada 15 martie – 15 aprilie, conform Codului Silvic, prin numeroase acțiuni de împădurire și de educație forestieră derulate la nivel național. Regia Națională a Pădurilor Romsilva pune la dispoziția celor interesați puieții forestieri necesari acțiunilor de împădurire, sau asigură sprijinul logistic pentru acțiunile voluntarilor implicați în astfel de lucrări.

În campania de împăduriri de primăvară din acest an, Romsilva și-a propus să regenereze, la nivel național, 9.021 de hectare de fond forestier proprietatea publică a statului, din care 6.421 de hectare prin regenerări naturale și 2.600 de hectare prin lucrări de împăduriri. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.964 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 465 hectare. Pentru toate aceste lucrări se vor utiliza circa 23 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele silvice proprii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio