Ştiri

40.000 de români riscă amenzi uriașe pentru că au jucat pe site-uri considerate ilegale în România

Peste 40.000 de români riscă amenzi uriaşe pentru că au jucat în ultimele două săptămâni pe site-uri de pariuri online recunoscute la nivel internaţional, dar considerate ilegale în România. Este vorba despre zeci de site-uri care nu şi-au plătit în ultimii cinci ani taxele şi impozitele către stat și care au avut un termen-limită la finalul lunii septembrie pentru a intra în legalitate. Acum operatorii de internet vor fi obligaţi să blocheze accesul la aceste platforme online.

Zeci de site-uri de jocuri şi pariuri online, recunoscute la nivel internaţional, vor fi interzise în România cel puţin cinci ani, fie pentru că nu şi-au plătit taxele datorate statului român, fie pentru că le-au plătit, dar au continuat să opereze după 10 septembrie, termenul după care aveau nevoie de o nouă licenţă.

Publicitate

Sorin Constantinescu, preşedintele Asociației Organizatorilor de Cazinouri din România: Funcţionarea fără licență a firmelor este penală şi este prevăzută închisoare un an de zile pentru reprezentanţii firmelor. Norocul lor este că cei mai mulţi nu au reprezentanţi în România. Normal, fiind infractor, nu ar mai avea voie să îşi ia licența cel puţin cinci ani de zile.

Firmele străine de pariuri online ar fi trebuit să plătească statului român pentru perioada 2010 – 2015 taxe şi impozite cumulate de aproape 250 de milioane de euro. Nu doar statul a avut de pierdut din activitatea jocurilor neautorizate în România, dar şi operatorii tradiţionali.

Bugetul de stat ar putea acum încasa bani în plus şi din amenzile pe care Oficiul pentru Jocuri de Noroc le poate aplica românilor care au pariat online pe aceste site-uri. Conform legii, utilizatorii jocurilor de noroc sunt obligaţi să acceseze doar acele companii care au licenţă pentru România. Obligația de a verifica legalitatea site-urilor revine tot jucătorilor.

„Operatorii de jocuri online care au funcţionat ilegal au transmis Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc dosare cu numele a peste 40.000 de jucători români, care au fost activi în toată această perioadă pe platformele de pariere. Acum Oficiul Naţional poate impune amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei pentru fiecare jucător”, transmite Digi24.

Mai exact, poate încasa cel puțin 60 de milioane de euro doar din aceste amenzi. Mulți jucători români spun că nu știau că unele site-uri au fost incluse la începutul lui septembrie pe lista neagră.

Nu am ştiut şi am continuat să joc”.

Am continuat să joc, şi joc de 4-5 ani de zile. Dar joc sume mici”.

Operatorii de internet ar putea fi obligaţi acum să blocheze accesul utilizatorilor români la site-urile de jocuri de noroc ce nu au licenţă În România.

Puteți consulta aici lista de site-uri interzise de Oficiul pentru Jocuri de Noroc.

(Sursă ştire: digi24.ro)

 

Publicitate
banner we radio