Ştiri locale

375 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns luni în judeţul Covasna

O asistentă medicală din cadrul Spitalului Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf” a fost prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în judeţul Covasna. La solicitarea spitalelor au sosit luni, 4 ianuarie, în județ 375 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech.

 „Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” a primit 125 de doze, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Benedek Géza” din Covasna 115 doze, secția externă din Întorsura Buzăului 10 doze, Spitalul Municipal din Tg. Secuiesc 100 de doze, iar Spitalul Orășenesc din Baraolt 25 de doze. Vaccinarea este gratuită, iar în prima etapă se pot înscrie persoanele care lucrează în domeniul sănătății” – a declarat directorul DSP Covasna, Ágoston László.

Publicitate

Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală. În același timp, măsurile de prevenire deja cunoscute și dovedite a fi eficiente rămân la fel de importante” – a atras atenția managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit luni 125 de doze de vaccin anti-COVID-19, iar prima angajată vaccinată a fost o asistentă medicală de la secţia de Urgenţă.

„Azi dimineaţă la ora 8:30 am primit dozele, la ora 12 am început vaccinarea, nu au fost niciun fel de probleme. Până acum au fost vaccinate 23 de persoane, iar prima vaccinată a fost Halasz Csilla, în vârstă de 45 de ani, asistentă în cadrul secţiei de Urgenţă. Ea s-a numărat printre primele cadre medicale care s-au programat pentru vaccinare”, a declarat, pentru Agerpres, Andras Nagy Robert.

Acesta a mai menţionat că la nivelul instituţiei s-a decis vaccinarea cu prioritate a cadrelor medicale de la Secţiile de Urgenţă, Terapie Intensivă, Boli Infecţioase, Chirurgie COVID şi Pneumologie, iar apoi şi a celorlalţi angajaţi care şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina.

Asistenta medicală din UPU, Halász Csilla, a fost primul angajat din spital care a primit vaccinul împotriva COVID-19, ea subliniind că se simte bine după ce a fost administrată doza necesară.  „Mă bucur, în același timp mă simt onorată că eu am fost prima care am primit vaccinul în Spital. COVID-19 este o boală care ne pune la încercări grele atât pacienții, cât și sistemul medical. Noi, cei care lucrăm în domeniul sănătății, știm foarte bine că acest virus nu face selecţie, ci poate afecta pe oricine. Poate provoca complicații grave, indiferent de vârstă, iar vaccinarea ne oferă posibilitatea de a scăpa de această boală” – a declarat asistenta medicală.

Cea mai importantă este siguranța celor care lucrează în domeniul sănătății, pentru că ei lucrează în prima line. Vaccinul împotriva COVID-19 ne oferă o șansă să combatem pandemia, pentru ca în final să revenim la viața noastră normală” – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, adăugând că și el se va vaccina de îndată ce va avea ocazia.

Publicitate
banner we radio