Ştiri locale

3,5 milioane de lei pentru finalizarea Centrului de agrement pentru tineret de la Comandău

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a alocat, joi, suma de 3,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a Centrului de agrement pentru tineret din localitatea Comandău, începute anul trecut.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat că lucrările se află în fază avansată şi că inaugurarea va avea loc peste aproximativ trei luni.

„Vom avea o tabără care se va putea folosi zi şi noapte, şi pe timp de vară şi pe timp de iarnă, ceea ce este foarte important. Aici, în urmă cu zeci de ani au fost căsuţe din lemn, care erau în proprietatea statului român. Noi le-am preluat de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi uite că am arătat că putem să fim gazde mai bune”, a declarat Tamas Sandor, în cadrul şedinţei CJ.

Centrul de agrement pentru tineret din localitatea Comandău, care va funcţiona în subordinea Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, a fost construit în locul fostei tabere şcolare din localitate.

Acesta va avea o capacitate de cazare de circa 60 de locuri şi va putea fi folosit şi pentru cantonamente sportive, localitatea aflată la peste 1.000 de metri altitudine oferind condiţii climaterice foarte bune.

În locul căsuţelor din lemn care au fost demolate anul trecut, au fost ridicate mai multe clădiri care vor găzdui o sală de mese şi spaţii de cazare cu 2-3 paturi.

Investiţia totală se cifrează la aproape 4,5 milioane de lei, iar finanţarea a fost asigurată din bugetul CJ Covasna.

Tabăra de la Comandău a fost transferată în anul 2009 din proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a Consiliului Judeţean, iar în anul 2015 a fost dată în administrarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)