Ştiri locale

35 de cadre didactice din județul Covasna, absente la titularizare

Cadrele didactice din țară au susținut miercuri proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor și catedrelor vacante sau rezervate din învățământul preuniversitar, în județul Covasna examenul fiind desfășurat la Liceul Teoretic ,,Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, din totalul celor 401 de candidați înscriși, s-au prezentat 366, iar proba s-a derulat fără incidente, nefiind cadre didactice eliminate.

„Au fost scoase la concurs 73 posturi titularizabile, din care 39 în mediul urban şi 34 în mediul rural (…) Referitor la posturile netitularizabile, compuse din norme întregi şi fracțiuni de normă, există în total 1.757 de poziții, dintre care 973 se află în mediul urban, iar 781 în cel rural”, a transmis conducerea IȘJ Covasna.

Lista disciplinelor și a posturilor cu norme și fracțiuni de normă vacante în județul Covasna poate fi consultată AICI.

Pentru a deveni titulari pe un post, respectiv pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât şi la inspecţia la clasă/proba practică în profilul postului, care s-a desfăşurat anterior.

Pentru a deveni profesori suplinitori, respectiv pentru a fi angajați pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât şi la inspecţie/proba practică.

Primele rezultate vor fi publicate în data de 19 iulie, iar candidații nemulțumiți vor putea depune contestații în zilele de 19 și 20 iulie la sediul IȘJ Covasna. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 27 iulie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio