Ştiri locale

32 de elevi covăsneni nu s-au mai prezentat la ultima probă de la Bac

Elevii claselor a XII-a au susținut joi ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, la această probă au participat 1.047 de candidați din totalul celor 1.079 înscrişi, 32 dintre aceştia fiind absenţi. Examenul s-a desfășurat în condiţii normale şi nu au fost elevi eliminați.

Publicitate

În funcție de specializare, absolvenţii de liceu au avut de ales o anumită materie. Astfel, absolvenții de la profilul Real au susținut examenul la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, iar cei de la profilul Uman au avut de ales între Geografie și Științe Socio-umane (Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și Sociologie).

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat au început luni, 1 iulie, cu proba la Limba și literatura română. Elevii vor afla primele rezultate luni, 8 iulie, până la ora 12:00, și tot luni, între orele 12:00 – 16:00 vor putea fi depuse eventualele contestaţii.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 13 iulie.

Conform IȘJ Covasna, pentru susținerea examenului de Bacalaureat 2019 s-au înscris 1.197 de elevi, 330 de la secția română, respectiv 867 de la secția maghiară. Dintre aceștia, 1.022 provin din seria curentă, în timp ce 175 de elevi provin din seriile anterioare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio