Ştiri locale

FOTO. 30 de cupluri de aur şi diamant sărbătorite la Zilele Sfântu Gheorghe

30 de cupluri din Sfântu Gheorghe care aniversează în acest an nunta de aur sau diamant au fost sărbătorite marţi, în cadrul unei ceremonii organizate la Casa Căsătoriilor, fiind cel mai emoționant moment al Zilelor Sfântu Gheorghe.

Sărbătoriţii au primit diplome şi buchete de flori din partea viceprimarilor Sztakics Eva şi Toth-Birtan Csaba.

Publicitate

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat, cu această ocazie, că este un lucru important că de Zilele Sfântu Gheorghe sunt sărbătoriți şi cei care de 50 sau 60 de ani sunt unul lângă celălalt şi la bine şi la rău, fiind un exemplu de urmat pentru întreaga comunitate locală.

„Această sărbătorire comună are un dublu sens: în primul rând ca împreună să ne bucurăm de acest eveniment, iar al doilea, de a vă mulțumi și de a arăta un exemplu societății despre ceea ce reprezentați. În ultimele decenii societatea s-a schimbat mult, și nu neapărat în bine: dacă în trecut ceva s-a stricat, s-a reparat, în prezent însă se schimbă”, a declarat viceprimarul Sztakics Eva.

„Mă simt onorat că sunt aici și această onoare o simt pentru că ați dovedit că viața dumneavoastră nu este doar un vis, ci o împlinire”, a spus și preotul unitarian Kovacs Istvan. El a subliniat că viața tinerilor care încep o viață comună este ca un vapor, care tocmai pleacă dintr-un port în necunoscut și doar un singur lucru se știe sigur: materialul din care este făcut și dacă are busolă. „Important este însă acel fundament pe care este construită viața, întrucât soarta oamenilor diferă doar prin faptul cum putem ține față intemperiilor, astfel ajungând pe ţărmul celălalt”, a spus Kovacs Istvan.

Inițiativa se desfășoară de opt ani, iar anul trecut 32 de cupluri și-au sărbătorit nunțile de aur și de diamant alături de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe.

Sursa: www.szentgyorgynapok.ro

Publicitate
banner we radio