Ştiri locale

29 de tineri s-au înscris pentru învăţarea limbii română sau maghiară

Așa cum a fost anunțat în prealabil, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe oferă o bursă în valoare de 700 de lei tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care doresc să învețe limba română sau maghiară și care participă cu succes la programul de învățare a limbii celeilalte comunităţi.

Perioada pentru depunerea dosarelor de înscriere s-a încheiat în data de 25 martie, cu un total de 29 de candidați înscriși, dintre care 16 au fost admiși: 10 pentru învățarea limbii române și 6 pentru învățarea limbii maghiare. Rezultatele evaluării dosarelor de înscriere pot fi consultate AICI.

Publicitate

Vă aducem aminte că Primăria Sfântu Gheorghe organizează programul de învățare a limbilor străine împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai, extensia din Sfântu Gheorghe. Participanții trebuie să plătească o taxă de înscriere de 1.000 de lei și pot solicita o rambursare de 700 de lei la finalizarea cu succes a cursului. Rambursarea se va acorda numai pe baza prezentării unui certificat de absolvire a cursului.

Cursurile de limba română sau maghiară se vor desfășura în două sesiuni, respectiv aprilie-iulie și septembrie-decembrie. Fiecare curs va consta în 6-7 ore de activități pe săptămână, pentru o durată totală de 120 de ore, din care 100 de ore vor fi online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de trimitere a suportului de curs, 20 de ore de verificare a temelor) și 20 de ore de prezență fizică.

Programul este deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care au domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, au absolvit o școală profesională sau un liceu, urmează studii superioare în oraș sau sunt angajați în Sfântu Gheorghe. Candidații nu trebuie să primească o finanțare națională similară și nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Publicitate
banner we radio