Ştiri locale

28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile

În fiecare an, data de 28 februarie reprezintă o zi aniversară în viaţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna.

În acest an se împlinesc 83 ani de când prin Înaltul Decret Regal nr. 468/1933 se aprobă „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, acesta constituind actul de naştere al Protecţiei Civile.

Publicitate

În timpul celui de al doilea război mondial a funcţionat sub denumirea de Comandamentul Apărării Pasive, iar din 1996 a devenit Protecţia Civilă. Odată cu diversificarea misiunilor s-a trecut şi la o nouă organizare, din 15 decembrie 2004, funcţionând ca serviciu distinct în cadru Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna.

Cu ocazia acestei zile festive, Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei organizează o serie de activităţi. Astfel, în ziua de 19 februarie a.c., s-a organizat un turneu de futsal, „Cupa Protecţiei Civile”, între subunităţile inspectoratului, locul I fiind obţinut de echipa I din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe, iar în data de 24 februarie a.c. s-a desfăşurat un campionat de tenis de masă câştigat de plt. adj.şef Szakacs Sandor.

Totodată, vineri, 26 februarie a.c., în cadrul concursului de desen „Protejează-ţi viaţa!”, cu tema „Incendiu în săli de spectacole”, la care au participat elevii claselor a III-a de la şcolile din judeţul Covasna, se vor premia cele mai reprezentative desene, începând cu ora 11:30.

Alături de colegii pompieri, serviciul protecţie civilă vegheză zilnic prin activităţi specifice, măsuri organizatorice, tehnice şi operative, cu caracter umanitar şi de informare publică, planificate, organizate şi realizate în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate, înlăturării operative a urmărilor acestora şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.

Vineri e Ziua Porților Deschise

Ziua Protecţiei Civile constituie un prilej de sărbătoare pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna care, cu această ocazie, organizează „Ziua porţilor deschise”, vineri, 26 februarie a.c., între orele 10:00-12:00, la sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna din localităţile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă, printre altele, tehnica şi echipamentele de intervenţie la inundaţii, autospecialele noi din dotarea inspectoratului şi alte materiale informative.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier major  Tolvaj Marian-Marius

Publicitate
banner we radio