Info Trafic, Ştiri locale

27 de maşini cu lame au intervenit pe drumurile naţionale din judeţul Covasna; se circulă în condiţii de iarnă

Un număr de 27 de utilaje de deszăpezire au acţionat în ultimele 12 ore pe drumurile naţionale din judeţul Covasna, care se află sub cod galben de ninsoare şi viscol, a precizat duminică, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Covasna, ing. Cristian Drincă.

Potrivit acestuia, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate arterele, însă nu s-au semnalat blocaje în trafic din cauza condiţiilor meteorologice.

Publicitate

„Am ieşit pe teren cu toate maşinile încă de azi noapte, când a început să ningă. Avem 27 de maşini cu lame închiriate care patrulează, se întorc la bază numai pentru alimentare. (…) Toate drumurile sunt practicabile, în cea mai mare parte carosabilul este negru, deci stratul de zăpadă este zero sau măsoară doar câţiva centimetri, cu excepţia zonelor montane unde a nins mai dens, iar vântul a viscolit zăpada. Am intervenit şi intervenim în continuare pentru menţinerea viabilităţii drumurilor naţionale. (…) Nu se înregistrează blocaje în trafic, dar se circulă în condiţii de iarnă”, a declarat Cristian Drincă.

Sectoarele cu un grad mai mare de dificultate sunt DN 2D, Ojdula – limita cu judeţul Vrancea, DN 12 Braşov-Bacău în zona Pasului Oituz şi DN 10 Braşov-Buzău, în zona Pasului Predeluţ.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, nu s-au înregistrat probleme deosebite nici pe drumurile judeţene din judeţ.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio