Ştiri locale

26 Iunie – Ziua Internațională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri

Pentru marcarea, la nivel național, a „Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2020”, Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna, lansează un concurs de fotografie tematică, subsumat Campaniei naționale media de prevenire a consumului noi substanțe psihoactive ”FII LIBER!”campanie implementată de ANA, în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, în perioada martie – decembrie 2020.

Principalele obiective ale campaniei naționale media de prevenire a consumului de noi substanţe psihoactive (NSP) sunt creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanţe noi psihoactive, precum şi dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă la nivelul populaţiei generale cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară şi la risc de consum de droguri, respectiv 15-34 de ani.

În acest sens, în contextul pandemiei COVID-19, pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a respecta măsurile de asigurare a distanțării sociale, concursul se va derula în mediul on line, respectiv pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, după cum urmează:

  • Fotografiile participante la concurs vor conține imagini de promovare a alternativelor de viață sănătoasă, sport, natură, activități alături de prieteni și familie, etc. Imaginile vor transmite mesaje pozitive și vor fi realizate special pentru acest eveniment, având ca element de individualizare, în conținutul lor, ca text scris, mesajul „Fii liber”,
  • Concursul se va desfășura la nivel național, exclusiv pe pagina de Facebook a ANA, cu promovare și pe pagina oficială de Instagram a ANA, începând cu data de 26.06.2020, până la data de 27.07.2020, ora 10.00, iar jurizarea va avea loc în perioada 28-31.07.2020.
  • În data de 03.08.2020, lista câștigătorilor va fi postată pe site-ul ANA și pe paginile de Facebook și Instagram, urmând ca în perioada imediat următoare să se organizeze evenimentul de premiere. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I-bicicletă, premiul al II-lea – trotinetă și premiul al III-lea – căști wireless, fiind acordate, totodată, și materiale promoționale ale campaniei.
  • La finalul concursului se va realiza un colaj cu lucrările reprezentative, care va fi promovat pe paginile de Facebook ale Agenției Naționale Antidrog, respectiv, ale Centrelor de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog judeţene, după obținerea acordului de utilizare a fotografiilor.

***

Prin derularea campaniei „FII LIBER!”, Agenţia Naţională Antidrog îşi propune informarea, educarea și conștientizarea elevilor şi studenţilor în legătură cu efectele și riscurile consumului de substanțe noi psihoactive, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat la nivelul populaţiei generale.

La nivelul județului Covasna, concomitent cu lansarea concursului de fotografie, specialiștii CPECA Covasna, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Covasna – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității vor organiza o acțiune de sensibilizare și conștientizare în spațiile recreaționale cu privire la efectele consumului noi substanţe psihoactive (NSP), sub sloganul ”Fii liber…la terasă!” prin amplasarea de materiale de promovare a unui stil de viață sănătos la terasele din mun. Sfântu Gheorghe.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna

Publicitate
banner we radio