Ştiri locale

25 de tineri din Sfântu Gheorghe au primit subvenţii de la Primărie pentru plata chiriei

25 de tineri din Sfântu Gheorghe au beneficiat, până în prezent, de sprijin pentru plata chiriei, prin Programul de subvenționare pe care Primăria municipiului l-a lansat în luna decembrie a anului trecut.

Programul multianual „Sprijin pentru închirierea unor suprafețe locative” se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care locuiesc, lucrează sau sunt studenți în Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Aceștia pot depune cereri pentru a beneficia de sprijin la plata chiriei, iar Primăria Sfântu Gheorghe acordă cel mult 50 de euro/lună, dar nu mai mult de 25% din valoarea totală lunară a chiriei. Conform regulamentului, beneficiarul suportă diferența de preț a chiriei din fondurile proprii.

Autoritățile locale își propun astfel să reducă fenomenul de plecare a tinerilor spre alte comunități, dar şi să stimuleze tinerii plecați să revină în municipiu.

Pentru a beneficia de acest sprijin, printre altele, solicitantul trebuie să fie major; să aibă domiciliul sau reședința în Sfântu Gheorghe; să fie absolvent de liceu sau școală profesională; locul de muncă să fie în Sfântu Gheorghe; să aibă un contract de închiriere valabil pe o perioadă de cel puțin 4 luni, înregistrat la ANAF; să nu dețină sau să nu fi deţinut în ultimii 5 ani o cotă-parte mai mare de jumătate dintr-o locuință; să nu fie rudă până la gradul IV (inclusiv) cu proprietarul imobilului de la care închiriază locuința; și să nu aibă datorii la bugetul local.

Tinerii care nu sunt studenţi pot beneficia de facilitate numai dacă au de minim 6 luni reședința în municipiul Sfântu Gheorghe, la data depunerii cererii.

Persoanele interesate vor depune cererea-tip împreună cu documentele necesare (copie după act de identitate, diplome de studii şi contractul de închiriere, plus adeverinţa de la locul de muncă sau de la unitatea de învățământ), la Biroul pentru Tineret al Primăriei – str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 5.

De la demararea programului și până în prezent, Primăria Sfântu Gheorghe a primit 38 de cereri pentru acordarea subvenției.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio