Ştiri locale

25 de echipe înscrise la „Galopiada secuiască”. Perioada de înscrieri a fost prelungită

25 de echipe s-au înscris la cea de-a şasea ediţie a concursului hipic „Galopiada secuiască”, care va avea loc luna viitoare în judeţul Covasna, iar organizatorii au decis să prelungească perioada de înscriere până pe 1 iulie.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul oficial al evenimentului, până la sfârşitul săptămânii trecute, când a expirat termenul limită de înscriere, îşi anunţaseră participarea un număr de 17 echipe din judeţul Covasna, şapte din judeţul Harghita şi una din judeţul Mureş.
Preşedintele Asociaţiei „Vadon”, Demeter János, a declarat că noutatea ediţiei o reprezintă faptul că la acest concurs vor putea participa nu doar călăreţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, ca până acum, ci şi călăreţi din ţară, iar câştigătorii vor participa la o competiţie similară care va avea loc în toamnă în Ungaria.

Publicitate

„Galopiada” va avea loc în zilele de 8-10 iulie pe un deal din apropierea localităţii covăsnene Moacşa, denumit „Pivniţa Uriaşului”, iar în program sunt cuprinse, printre altele, demonstraţii de călărie, concursuri de atelaje şi sărituri peste obstacole, spectacole, cursuri de hipism, un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Evenimentul, care atrage anual câteva mii de spectatori, va începe vineri cu prezentarea hergheliilor şi un concert, iar deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, când sunt programate cursele preliminare şi concursul de atelaje. Duminică vor avea loc finala şi festivitatea de premiere. Câştigătorul locului I va primi un premiu în valoare de 2.500 lei, locul al doilea 2.000 de lei, locul al treilea 1.500 de lei. De asemenea, se vor oferi şi premii speciale, cum ar fi premiul „Armăsarul de aur” pentru patru dintre cei mai îngrijiţi cai.

„Galopiada” este organizată de Asociaţia Vadon cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna şi al Primăriei Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio