Info Trafic, Ştiri locale

220 de amenzi date de poliţiştii rutieri covăsneni în weekend

Polițiștii rutieri au acționat la sfârșit de săptămână pe drumurile covăsnene pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive și al conducerii sub influența băuturilor alcoolice. Prezența polițiștilor în trafic a avut drept rezultat faptul că nu s-a înregistrat niciun eveniment rutier pe raza județului Covasna.

Astfel, în perioada 1-3 aprilie s-au desfășurat acțiuni pentru depistarea și sancționarea celor care calcă prea tare pe pedala de accelerație, precum și a celor care conduc deși se află sub influența băuturilor alcoolice.

Publicitate

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, dintre care 125 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și au fost constatate cinci infracțiuni la regimul circulației.

Un bărbat de 30 de ani din comuna Ghelința, a fost depistat conducând un autoturism deși avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 42 de ani este cercetat penal după ce a condus un autoturism având o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Târgu Secuiesc, un tânăr de 27 de ani a fost oprit în trafic, iar polițiștii au constatat că emana halenă alcoolică. Acesta a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, a refuzat testarea cu aparaatul etilotest, însă a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice.

Tot în cadrul acestei acțiuni a fost depistat la Sfântu Gheorghe un tânăr de 22 de ani care conducea un autoturism deși valabiltatea autorizației provizorii de circulație pentru vehiculul în cauză era expirată. Acesta este cercetat acum pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Polițiștii rutieri vor acționa în continuare în trafic pentru reducerea riscului rutier și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere pe drumurile din județ.

Amplasarea radarelor în data de 5 aprilie 2016

Marți, 5 aprilie 2016, aparatele radar vor fi amplasate după cum urmează: DN 2 D la Tinoasa şi Ojdula; pe DN11 la Lunga, Săsăuși, Brețcu, Oituz; pe DN12 la Olteni, Malnaș, Micfalău, Coșeni, Bixad. Alte locații: Tg. Secuiesc, Sf. Gheorghe.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio