Ştiri

21 de români au murit din cauza rujeolei. Toate persoanele erau nevaccinate

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că numărul persoanelor decedate din cauza rujeolei a crescut la 21. Astfel, în ultima săptămână, au mai murit două persoane.

„A mai murit o tânără de 17 ani, nevaccinată, care avea şi alte afecţiuni, şi un copil de un an şi jumătate, care nici el nu fusese vaccinat\”, a declarat, marţi, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Publicitate

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, până la data de 7 aprilie 2017, fuseseră înregistrate 19 decese cauzate de epidemia de rujeolă.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 7 aprilie 2017 este 4.090, din care 19 decese (5 în jud. Arad, 4 în jud. Timiş, 4 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 1 în jud. Călăraşi, 1 în jud. Satu Mare şi 1 în Bucureşti)”, reiese din raportarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit raportului, până în acest moment au fost înregistrate cazuri de rujeolă în 38 de judeţe. Cele mai multe persoane îmbolnăvite sunt în Caraş-Severin (854), Timiş (756) şi Arad (718).

Mai mult de jumătate dintre persoanele îmbolnăvite sunt copii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani, mai exact, 2.357. Peste 1.230 de bolnavi au vârste cuprinse între 5 şi 19 ani. Din datele oferite de Ministerul Sănătăţii, până în acest moment, toate persoanele decedate erau nevaccinate împotriva rujeolei.

Luni, Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică noul proiect al legii vaccinării.

Publicitate
banner we radio