Ştiri locale

21 de milioane de lei pentru dezvoltare locală în judeţul Covasna

Luni, 15 iunie, şaptesprezece primari ai unor localităţi din judeţul Covasna au semnat contractele de finanţare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Fondurile în valoare totală de peste 20 milioane lei, asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vor contribui la modernizarea drumurilor publice şi a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Localităţile Catalina, Comandău, Zăbala, Baraolt, Hăghig, Întorsura Buzăului, Brateş, Covasna, Sita Buzăului şi Zagon vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, iar localităţile Barcani, Băţanii Mici, Breţcu, Întorsura Buzăului, Ojdula, Sânzieni, Zăbala, Târgu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe vor primi sumele necesare pentru reparaţia drumurilor, din fonduri guvernamentale, pentru obiectivele de investiţii noi și pentru finalizarea celor în curs.

Consiliul Judeţean Covasna a concurat cu proiecte în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi datorită acestui fapt vom putea aloca peste 120 mii lei pentru reasfaltarea porţiunii de drum cuprinsă între localităţile Ozun şi Chilieni. Diferenţa de 5 milioane lei, necesară pentru reabilitarea drumului, va fi acoperită din bugetul propriu al judeţului.” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna. El a mai adăugat: „Este o impunere a Uniunii Europene ca toate localităţile să fie racordate la sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare până în anul 2016, iar realizarea acesteia este sprijinită prin finanţare guvernamentală. În ultimii ani mai mulţi primari au profitat de această oportunitate și, printr-o contribuție proprie redusă, au reuşit să transforme aşezările pe care le conduc în localităţi mai frumoase şi mai locuibile. Merită deci să se profite de oportunitățile de proiecte, pentru că procesul de atragere a banilor este mai simplu decât în cazul sistemelor europene şi, prin acest program, toate sumele pe care le plătim ca impozit vor ajunge înapoi la noi, pentru dezvoltarea judeţului.”

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Publicitate
banner we radio