Ştiri locale

20 de decese COVID în ultima săptămână la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

20 de pacienți internați la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe și-au pierdut viața în ultima săptămână, în urma complicațiilor date de virusul SARS-CoV-2, printre aceștia și un pacient vaccinat anti-COVID, care însă avea multiple comorbidități grave. În urmă cu o săptămână, conducerea unității medicale anunța că s-a înregistrat un număr record de decese de la începutul pandemiei, respectiv 22 de pacienţi din județul Covasna, toţi confirmaţi cu COVID și nevaccinaţi.

La secția de Terapie Intensivă Covid toate paturile sunt în continuare ocupate, toți cei 12 pacienți cu forme severe ale bolii având nevoie de oxigen. Printre aceștia se numără și un pacient vaccinat.

Publicitate

Miercuri, în secțiile spitalului erau internați 78 de pacienți testați pozitiv, printre care și 9 vaccinați anti-COVID, dar și doi pacienți suspecți. Conducerea unității medicale a transmis că 98% dintre bolnavii tratați pe secțiile de Boli infecțioase și Pneumologie sunt în stare gravă.

„La secțiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie sunt internați 65 de pacienți confirmați, iar la secția de Pediatrie Covid se află și un nou-născut în vârstă de 3 zile, testat pozitiv, fiind sub tratament alături de mama sa, la rândul ei testată pozitiv. La secția de Chirurgie se află un caz pozitiv, iar la Terapie Intensivă toate cele 12 paturi sunt ocupate. Toți pacienții de la ATI au nevoie de oxigen, 3 fiind intubaţi, iar alți 9 se află în stare critică, printre aceștia și un pacient vaccinat. În ultima săptămână au fost înregistrate 20 de decese, 10 bărbați și 10 femei, pacienții având vârste cuprinse între 43 și 93 de ani. Printre aceștia se numără și un pacient vaccinat care avea mai multe comorbidități grave. Tot în ultima săptămână au fost externate 34 de persoane care anterior au fost diagnosticate cu Covid-19”, a transmis managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

În ceea ce privește pacienții intubați, care se află la secția de Terapie Intensivă, acesta a precizat că niciunul nu este vaccinat anti-COVID.

În total, în spitalele din județul Covasna, miercuri erau internați 166 de pacienți, dintre care 78 la Sfântu Gheorghe, 55 la Spitalul de Cardiologie Covasna, 21 la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, printre care și un pacient vaccinat, respectiv 12 la Baraolt, printre care și un pacient vaccinat.

Conform INSP, miercuri încă 93 de persoane au fost raportate pozitiv în județul Covasna, în urma celor 195 de teste prelucrate (135 RT-PCR și 60 de teste rapide), rata de incidență în judeţ ajungând la 4,97 la mia de locuitori.

Tot față de ultima raportare au fost înregistrate încă 3 decese, ducând bilanțul negru al pandemiei în judeţ la 472.

Rata de incidență a cazurilor în Sfântu Gheorghe a scăzut, miercuri, la 6,99 la mie în ultimele 14 zile, din cele 446 de cazuri active în municipiu.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio