Ştiri locale

17 refugiați ucraineni au ajuns miercuri seară la Sfântu Gheorghe

Două familii de refugiați ucraineni, printre care și 5 copii, au ajuns în noaptea de miercuri spre joi la Sfântu Gheorghe solicitând sprijin pentru a fi cazate peste noapte. Preotul ortodox din Vâlcele a anunţat Poliția Locală prin TelVerde cu puțin timp înainte de miezul nopții despre nevoia unor locuri de cazare.

Șeful Poliţiei Locale, Hadnagy István, ne-a declarat că cele 17 persoane se aflau în tranzit spre Germania, și au fost cazate gratuit la Hotel şi Hostel Park, iar joi dimineață și-au continuat deplasarea.

Publicitate

„Au venit noaptea trecută 17 refugiați ucraineni, înainte de ora 24:00, au fost cazați gratuit la Hotel Park și la Hostel Park. Au fost două familii, una avea doi copii, cealaltă familie era cu trei copii mici. Din câte știu, numai pentru noaptea trecută au solicitat sprijin iar în această dimineață au plecat mai departe, din câte am înțeles mergeau spre Germania. Este prima oară când avem astfel de solicitări, noi avem locuri de cazare, la inițiativa Primăriei Sfântu Gheorghe, puse la dispoziție de Hotel Park, dar și de către persoane fizice care au oferit cazare gratuită. Avem o listă cu aceste unități de cazare sau persoane, și în funcție de cerințe le punem la dispoziție”, ne-a spus Hadnagy István.

Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat la începutul săptămânii că, printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a decis să pună la dispoziția refugiaţilor 100 de locuri de cazare, număr care, în caz de nevoie, poate fi suplimentat.

Șeful Poliției Locale a precizat că locuitorii din Sfântu Gheorghe care observă grupuri de refugiați, persoane care solicită sprijin, trebuie să anunțe autoritățile locale.

„Avem locuri la ora actuală unde putem să îi cazăm gratuit, sperăm să nu fie cazul, să nu aibă nevoie. Oricând vin refugiați, sau chiar dacă sunt persoane din municipiu care văd că au sosit grupuri de refugiați, trebuie să sune la numărul nostru de telefon, dispecerul știe despre ce este vorba și îi îndrumă către locurile de cazare respective, mergem și noi și rezolvăm cazarea cât mai repede. Oamenii pot fi și în tranzit, nu e neapărat să îi cazăm, locuitorii s-ar putea să vadă mașini din Ucraina în tranzit prin oraș, dar asta nu înseamnă că vor solicita cazare. Dacă se opresc și solicită ajutor de oriunde, putem fi sunați și îi preluăm și îi cazăm dacă au nevoie”, a mai spus șeful Poliției Locale.

Numărul TelVerde al Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe – 0800 800 767 – va sta non stop şi gratuit la dispoziţia celor care au nevoie de îndrumare sau informaţii despre cazarea grupurilor de refugiaţi care ar putea ajunge în zona noastră.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio