Ştiri locale

17 percheziţii în judeţul Covasna la persoane care au cumpărat permise de conducere false

În urma unei cereri de asistență judiciară formulată de autoritățile din Ungaria, polițiștii din Covasna au efectuat 17 percheziții domiciliare pentru documentarea unui grup infracțional specializat în procurarea de permise de conducere și cărți de identificare a domiciliului, false.

În perioada 24-25 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au efectuat 17 percheziții domiciliare, pe raza județului Covasna.

Publicitate

În cauza care se află în cercetare la autoritățile din Ungaria, doi cetățeni maghiari sunt bănuiți că, în perioada 2012-2014, ar fi procurat documente false pentru mai multe persoane din România.

În fapt, cei doi ar fi făcut demersuri pentru eliberarea unor permise de conducere și cărți de identificare a domiciliului contra unor sume cuprinse între 300 și 400 de euro.

Procedura dura aproximativ trei zile, documentele apăreau ca fiind eliberate de autoritățile din Serbia, iar pentru a obține un permis de conducere, de pildă, „solicitantul” nu era nevoit să urmeze vreun curs de legislație rutieră sau să susțină vreun examen.

În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat patru permise de conducere despre care există suspiciunea că ar fi fost falsificate, dar și mai multe documente care atestă reținerea unor permise de conducere. De asemenea, 11 persoane au fost conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate de către autoritățile maghiare, iar polițiștii din Covasna vor acorda în continuare sprijin, în limita competențelor și a dispozițiilor legale.

Compartimentul Relaţii Publice

IPJ Covasna

Publicitate
banner we radio