Ştiri locale

16 şoferi au rămas fără permis în Covasna în primul weekend din martie

La sfârșitul săptămânii, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat în trafic pentru reducerea riscului rutier și sancționarea celor care circulă cu încălcarea normelor rutiere.

Astfel, polițiștii au constatat 159 de abateri de natură contravențională pentru care au aplicat sancțiuni, peste 100 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Tot pentru abateri în trafic au fost reținute 16 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Publicitate

Prezența activă în teren a oamenilor legii a însemnat un week-end fără accidente rutiere în județ. În această perioadă polițiștii au constatat și două infracțiuni la regimul rutier.

La Baraolt a fost identificat un autoturism răsturnat în afara carosabilului pe DJ 131, în extravilanul localității Aita Mare. Din verificările efectuate a fost identificat un tânăr de 20 de ani, care condusese autoturismul în cauză deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. Mai mult decât atât, polițiștii au constatat că autovehiculul nu era înmatriculat în circulație. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili toate împrejurările comiterii faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Un alt bărbat de 40 de ani este cercetat penal după ce, în noaptea de duminică spre luni, a condus un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu etilotestul s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

* * *

În total, polițiștii au constatat, la sfârșitul săptămânii, 224 de abateri de natură contravențională, pentru care au aplicat sancțiuni în valoare de aproape 94.000 de lei, au intervenit la 65 de evenimente semnalate pe raza județului și au organizat și desfășurat 20 de acțiuni pe raza județului.

Polițiștii covăsneni vor continua să acționeze pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică pe raza județului, pentru menținerea siguranței traficului rutier și pentru descurajarea celor care comit fapte contrare prevederilor legale.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio