Ştiri locale

156 de mii de locuri pentru persoane vulnerabile, disponibile de sâmbătă pentru programare la vaccinare

Autoritățile anunță că începând de luni vor fi deschise încă 130 de centre pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer. 156 de mii de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, precizează Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare.

Publicitate

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie, și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Programările se pot face individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, autoritățile anunță că acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie, precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Publicitate
banner we radio