Info Trafic, Ştiri locale

15 şoferi au rămas fără permis de conducere în weekend în judeţul Covasna

Polițiștii rutieri au acționat, în perioada 13-15 ianuarie a.c., pentru menținerea siguranței traficului rutier și pentru prevenirea producerii de accidente pe fondul conducerii sub influența alcoolului.

Activităţile s-au desfăşurat pe raza întregului județ și, în trei zile, s-au efectuat peste 370 de testări cu etilotestul. Au fost constatate 104 abateri la regimul rutier pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor ajungând la aproape 40.000 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 5 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Publicitate

De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere, 6 dintre acestea pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au reținut 7 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri și au întocmit și dosare penale în urma constatării a cinci infracțiuni la regimul circulației.

Un bărbat de 27 de ani este cercetat după ce a condus un autoturism neînmatriculat pe raza comunei Sita Buzăului și fără a avea permis de conducere.

Cercetat penal este și un bărbat de 28 de ani care a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

În aceeași situație se află și un tânăr de 19 ani pe numele căruia a fost întocmit un dosar penal, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat.

La Valea Crișului, polițiștii au oprit în trafic un ATV condus de către un bărbat în vârstă de 26 de ani din Ghidfalău. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu avea permis de conducere și era sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, acesta a fost sancționat contravențional.

Polițiștii din Baraolt au identificat un alt tânăr de 26 de ani care conducea un autoturism deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și au întocmit pe numele său un dosar de cercetare penală.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua și în perioada următoare, pentru menținerea siguranței traficului rutier.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio