Ştiri locale

15 cadre didactice şi 17 elevi covăsneni infectaţi. Activitatea a 13 clase a fost suspendată

Un număr de 13 clase şi grupe ale unităţilor de învăţământ din judeţul Covasna au activitatea față în față suspendată din cauza cazurilor de Covid-19 depistate în rândul elevilor sau profesorilor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a transmis că 14 cadre didactice, 17 elevi și preșcolari, un cadru didactic auxiliar și două cadre din categoria personalului nedidactic au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Publicitate

Aceeaşi sursă precizează că, în prezent, 2.014 angajaţi din sistemul de învăţământ covăsnean (didactic, didactic auxiliar și nedidactic), sunt vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, reprezentând 55,2% din totalul angajaţilor.

40.000 de măşti de protecţie distribuite în şcolile din judeţ

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a transmis că în perioada 3-14 ianuarie, IŞJ Covasna a distribuit către unitățile școlare din județ un număr de 40.000 de măști faciale de protecție, primite de la Primăria Sfântu Gheorghe, urmând ca în zilele următoare alte 12.000 de măști, primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Covasna, să ajungă la elevi şi profesori.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio