Ştiri locale

13 centre de vaccinare anti-COVID-19 vor funcţiona în judeţul Covasna plus o caravană mobilă

Autorităţile covăsnene au propus înfiinţarea a 13 centre de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul judeţului, toate urmând să funcţioneze în mediul urban.

Prefectul judeţului Covana, Iulian Todor, a declarat că şase dintre acestea vor fi înfiinţate în unităţi medicale, iar şapte în afara acestora, iar în plus va fi creată şi o caravană mobilă.

Publicitate

„Noi am venit cu aceste propuneri, dar decizia finală aparţine Ministerului Sănătăţii”, a precizat prefectul Iulian Todor.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Ágoston László, a menţionat că toate centrele vor funcţiona în mediul urban, cele şase amplasate în unităţile sanitare fiind destinate vaccinării personalului medical, iar celelalte şapte vaccinării populaţiei, în timp ce unitatea mobilă va sprijini vaccinarea persoanelor internate în centrele de bătrâni sau a celor care din motive obiective nu se pot deplasa în centrele urbane.

„Personalul sanitar va fi vaccinat în centrele medicale, în spitale. Pentru vaccinarea populaţiei am discutat cu primarii şi am găsit şapte locaţii în Sfântu Gheorghe şi celelalte patru oraşe – Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului (…) Suntem un judeţ mic, credem că sunt suficiente aceste centre, nu am propus mai multe pentru că e nevoie să asigurăm şi personal medical care să lucreze aici. Din fericire, oraşele sunt bine situate din punct de vedere geografic şi astfel sunt acoperite toate zonele din judeţ”, a mai declarat directorul DSP Covasna, Ágoston László. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio