Ştiri locale

122 de cazuri de Covid-19 confirmate în rândul elevilor și profesorilor covăsneni de la reluarea şcolii

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a comunicat situaţia cazurilor de coronavirus, totale şi active, depistate în unităţile de învăţământ preuniversitar de la reluarea activităţii faţă în faţă, odată cu începerea semestrului al II-lea, în data de 8 februarie.

Conform ultimei actualizări, până în data de 26 martie, un număr de 67 de cadre didactice au fost testate pozitiv pentru Covid-19, dintre acestea, 18 cazuri fiind în prezent active.

Publicitate

De asemenea, în rândul elevilor au fost depistate în total 55 de cazuri de Covid-19, iar dintre acestea, 19 sunt în prezent active.   

Aproximativ 29% dintre cadrele didactice din județ s-au vaccinat anti-Covid-19

În ceea ce privește vaccinarea anti-Covid-19, de la debutul campaniei naționale și până în data de 26 martie, s-au prezentat și au fost vaccinate 775 de cadre didactice, reprezentând circa 29% din total, cifra fiind în creștere față de ultima raportare, din data de 18 martie, când numărul cadrelor didactice vaccinate era de 644.

Din rândul personalului nedidactic, până în prezent s-au vaccinat 135 de angajați (față de 120 la ultima raportare), iar în ușoară creștere este și numărul angajaților din rândul personalului auxiliar, 91 dintre aceștia fiind imunizați până în prezent, față de 73 la ultima raportare.

În cursul zilei de vineri, IȘJ Covasna a actualizat și situația cazurilor de coronavirus în unitățile de învățământ covăsnene, respectiv scenariile de funcționare pe clase și unități de învățământ pentru săptămâna 29 martie – 2 aprilie.

Astfel, 60 de grădinițe, școli și licee sunt în prezent în scenariul roșu, 101 în scenariul galben, iar restul de 142 sunt în scenariul verde.

Datele pot fi verificate AICI

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio